Kyllä kiitos, ottakaa minuun yhteyttä!
Kestävää yrityskulttuuria
Visoko auttaa yrityksiä ja organisaatioita digitaalisin menetelmin kohti kestävää ja inhimillistä yrityskulttuuria.
Olemme muutosvoima, joka luo uusia ketteriä toimintatapoja yhdistäen arvot ja kestävyyden.
Palvelumme
Vastuullisuus | Kestävä kehitys | Ennakointi
Vahvuutenamme digitaalinen, ketterä, sertifioitu toimintamalli
Vastuullisuus
Apuja vastuullisuuden ensiaskeliin
- Saat apuja yrityksesi kartoitukseen ja ymmärrykseen vastuullisuustoimintojen olennaisuuden löytämisessä ESG:n (ympäristö-, sosiaalinen- ja taloudellinen yritysvastuu) osalta
- Saat sparrausapua asiakkaittesi ja sidosryhmiesi näkemyksien huomioimiseen yrityksesi vastuullisuuden tarpeellisesta suunnasta
- Saat apuja vastuullisuuden sanoittamiseen ja viestintään
Kestävä kehitys
Kestävän kehityksen askeleet
- Autamme sinua eteenpäin yrityksesi olennaisten kestävän kehityksen tavoitteiden löytämisessä (Sustainable Development Goals)
- Laadimme yrityksesi hyödyksi kestävän kehityksen palvelukartan
Ennakointi
Ennakoinnista hyötyä yrityksille
- Autamme yritystäsi ennakoimaan toimintaympäristön muutoksia ja sen mahdollisuuksia ja riskejä
- Autamme yritystäsi ennakoinnissa digitaalisin kyselyin ja tulevaisuuteen luotaavin kartoituksin, käyttäen hyödyksi
Delfoi tulevaisuusmenetelmää - Sparraamme ja kartoitamme yrityksesi ja toimialan tilannetta kilpailukyvyn sekä kehittämisen näkökulmasta
Visoko auttaa edistämään kestävää kehitystä
Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen hupeneminen sekä luonnon monimuotoisuuden häviäminen ovat aikamme suurimpia globaaleja uhkia. Tästä syystä yritysten merkittäväksi sidosryhmäksi voidaan lukea luonto ja maapallo. Maailmassa muutosten nopeus on yhä kiivaampaa ja arvaamattomampaa. Yrityksille on tärkeää tunnistaa yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden toimintaan. Ilmastonmuutos on megatrendi, joka toimii kirittäjänä yritysten vastuullisuustyölle. Yritykset voivat toimia ratkaisijoina tuottamalla kestäviä tuotteita ja palveluita, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. (Koipijärvi & Kuvaja, 2017)
Tarvitaan uudenlaisia mittareita mm. liiketoiminnan todellisten ympäristövaikutusten arvioimiselle ja se mahdollistaa myös nk. ”luontokirjanpidon”, jossa ympäristövaikutukset tulevat mukaan taseeseen. Tulevaisuudessa ympäristövaikutuksia ei siis enää toivottavasti ulkoisteta samalla tavalla kuin nykyään. Siirtymä vaatii paitsi uusia innovaatioita, uutta tietoa ja uudenlaista ajattelutapaa, myös vahvaa poliittista ja taloudellista ohjausta. Yrityksissä se tarkoittaa taloudellisen- ja vastuullisuusdatan sekä tulevaisuustekemisen integroimista käytäntöihin.
Visoko auttaa kaiken kokoisia yrityksiä ja organisaatioita kohti kestävämpää yrityskulttuuria ja toimintamallia. Se tapahtuu digitaalisesti ketterin menetelmin fokusoiden kestävän kasvun ja kehityksen sekä tulevaisuuden ennakoinnin projekteihin.
Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteet – Ulkoministeriö (um.fi)
Delfoi-menetelmän tunnusmerkit
Delfoi-tulevaisuusmenetelmällä pyritään ratkaisemaan ajankohtaisia ja tulevaisuuteen liittyviä ongelmia. Menetelmänä se ei keskity vain olemassa olevan tiedon keruuseen, vaan sillä pyritään myös tuottamaan uutta tietoa. Delfoi-metodia voi luonnehtia kysely- tai haastattelumuotoiseksi tutkimustekniikaksi, jossa ohjatun sähköisen vuorovaikutusprosessin kautta pyritään kokoamaan ja lisäämään asiantuntijoista kootun ryhmän tietoa ja ymmärrystä tutkittavasta ilmiöstä. Delfoi-menetelmässä kuullaan nykyisin tyypillisesti kahdella tai kolmella kierroksella 15–40 asiantuntijaa. Sitä käytetään jo yli 100 maassa.
Delfoissa on tarkkaan valittu asiantuntijapaneeli, mikä erottaa sen myös Survey-tutkimuksesta. Päinvastoin kuin gallupeissa mielipiteitä ei kerätä vain analysoitavaksi, vaan vastaustieto kierrätetään takaisin asiantuntijoille. Palautetiedon avulla vastaajia ohjataan perustelemaan valintojaan. Oppimisen seurauksena oletetaan myös syntyvän hyviä päätöksiä ja viisasta toimintaa.
“Jäsentämistekniikka ryhmäviestintäprosessiin, jolla pyritään ymmärtämään ja käsittelemään monimutkaisen ongelman tulevaa kehitystä.” (Linstone & Turoff 1975)
https://metodix.fi/2014/05/19/kuusi-delfoi-metodi/